Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

A Windows 10 operációs rendszer nem engedi települni az ÁNYK-t


Felhasználóink visszajelzései alapján további problémák merültek fel a Windows 10 friss telepítést használók körében.

A probléma az ÁNYK telepítésénél jelentkezik. Az ÁNYK program telepítőjét a készítők JAVA alapúra írták, ezért annak futtatása a keretrendszeren keresztül történik. Így a telepítőnek nincs lehetőség rendszergazda jogosultságot adni. Emiatt a jog miatt a telepítő nem tudja az alapértelmezett könyvtárba telepíteni az ÁNYK programot, mert oda nem rendelkezik írási joggal. (Alapértelmezésként az ÁNYK program a C:\Program Files (x86)\abevjava könyvtárba települne.)

Az alábbi lépések követésével ez a probléma, valamint a Vaslap2 program és az ÁNYK közötti kommunikáció is orvosolható.


Fontos, hogy az ÁNYK telepítése során meghatározásra kerüljenek a különböző környezeti változók, felhasználói beállítások, alapértelmezett mappák és útvonalak, ezért a „Felhasználói beállítások elvégzése” lehetőség legyen bepipálva!


ÁNYK telepítő


A Windows operációs rendszerek fájlvédelme miatt, ahogy azt feljebb is írtuk, a telepítőnek nincs jogosultsága az alapértelmezett mappába telepíteni a programot, ezért módosítani kell azt, az alábbiak szerint:

A célkönyvtár meghatározásánál kattintsunk a „Tallózás” gombra, hogy előhozzuk a „Könyvtárválasztó” felületet, ahol a „Hely” címke mellett lévő, lefelé mutató háromszögre kattintva válasszuk ki a „Helyi lemez (C:) lehetőséget.


ÁNYK célmappa


A középső részen lévő, nagy fehér négyzetben megjelenik a C: meghajtónk könyvtárlistája, ahol keressük meg és kattintsunk kettőt a „Users” feliratra, majd ugyan így a nagy fehér négyzetben keressük meg és kattintsunk kétszer a „Public” feliratra.

Ha mindent jól csináltunk, akkor jelenleg a „Public” mappa tartalma van előttünk a középső részen lévő nagy fehér négyzetben, ahol létre kell hoznunk az ÁNYK mappáját.

Ehhez kattintsunk az új mappa létrehozásának ikonjára, ami a „Hely” felirattól jobbra található ikonok közül a harmadik. A létrejövő „Új mappa” (nyelvi beállítástól függően „New Folder” is lehet) neve abevjava legyen. (Ehhez csak be kell gépelni a mappa nevét.) Végül kattintsunk az alsó részen lévő Megnyitás gombra.


ÁNYK célmappa létrehozása


Ha mindent jól csináltunk, akkor a célkönyvtár megadása ablaknak az alábbiak szerint kell kinézni:


ÁNYK win10 helyes mappa


A „Tovább” gombra kattintva kövessük a telepítő további utasításait a telepítés végéig.

Ellenőrizhetjük, hogy mindent jól állítottunk be és sikeres volt a telepítés, ha a megfelelő nyomtatványok letöltése és telepítése után a Vaslap2 programból megpróbálunk generálni egy napi összesítő, vagy egy havi jelentést.

Amennyiben további problémák, vagy kérdések merülnének föl, forduljon bizalommal segítőkész kollégáinkhoz.

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!