Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Vaslap 2 program és a GDPR


Kedves Ügyfeleink!


Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet (általános adatvédelmi rendelet) hatályon kívül helyezése miatt a Vaslap program lehetőséget ad a magánszemélyek adatainak védelmére.


A Vaslap program használatára jogosult személyek beállíthatják, hogy a rendszer milyen visszamenőleges időszakra tárolja a magánszemélyek adatait az adatbázisban. Az (EU) 2016/679 rendelet kizárólag a magánszemélyek adatbiztonságát szolgálja, a gazdasági szervezetek adatival kapcsolatban nem rendelkezik. Ezért a Vaslap programban csak a magánszemélyek adattárolásának időtartamát állíthatjuk be.


A magyar Számviteli törvény és a Fémtörvény hosszabb időt követel meg az adattárolásra, ezért csak azokat a magánszemélyeket törölhetjük az adatbázisból, akikkel nem kerültünk bizonylati kapcsolatba!


A Vaslap 2 programhoz készült 0.8.4-es javítócsomag - mely a lentebb részletezett kiegészítéseket tartalmazza - valamint a Nomel Hungary Kft. és a Lemonnut Bt. Adatvédelmi szabályzata a Letöltések menüpontban érhető el.
Azon partnerek törlésére akikkel nem kerültünk bizonylati kapcsoltba, a Vaslap 2 program két módon ad lehetőség.


- Egyik lehetőség a partner adatainak törlésére az automatikus törlés időintervallumának beállítása melyet a Beállítások modulban találhatunk.

Az itt megadott napot mindig visszaszámoljuk az aktuális naptól és az így kapott dátum előtt rögzített olyan magánszemélyek adatait töröljük, akikkel nem kerültünk bizonylati kapcsolatba.- Másik lehetőség a kézi törlés, melyet a Partnerek (száll., vev.) modulban találunk.

Itt az Inaktív szem. törl. gomb ad lehetőséget a fentebb részletezett partnerek adatbázisból való törlésére. Itt a gomb megnyomása után a program ellenőrzi, hogy mennyi magánszemély van a partnertörzsben, akikkel nem kerültünk bizonylati kapcsolatba és törölhető az adata, majd végez egy gyors számítást, hogy a folyamatnak mennyi időre van szüksége. Ez után a felhasználó eldöntheti, hogy elindítja-e a kijelölt partnerek eltávolítását vagy sem.Amennyiben az Önök adatvédelmi szakembere azt javasolja, hogy a bizonylatokon kiegészítő szöveg kerüljön feltüntetésre, azt a Beállítások modul Nyomtatási beállítások fülön van lehetőségük megadni.

A megjelenő felület középső részén lévő táblázat megfelelő sorában el kell navigálni (legtöbb esetben jobbra) a Vételi nyilatk. szövege (szerkesztés lent) mezőig, majd az adott sorban a (MEMO) feliratra kattintva válik szerkeszthetővé a szövegezés a lenti üres négyzetben.Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!