Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

NAV Online számla adatszolgáltatás a Vaslap 2 programban


Tisztelt Ügyfeleink!


2018. július 1-jétől a számlázó programoknak jelentési kötelezettségük van a NAV felé, ezért módosítanunk kellett a Vaslap 2 program számlázó modulját.

A változások törvényi hátteréről, illetve a NAV által üzemeltetett informatikai rendszerekről a https://onlineszamla.nav.gov.hu/ linken olvashat bővebben.Fontos, hogy a Vaslap 2 programban elvégzendő beállítások előtt elkészítsük a szükséges regisztrációt - amennyiben ezt még nem tettük meg - a NAV honlapján, melyet a https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start címen érnek el. A regisztrációs linken található ismertető videó útmutatást ad a szükséges lépésekről, valamint végigvezet a regisztrációs folyamaton. További információk és a regisztrációs folyamat bővebb leírása a https://onlineszamla.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol címen található vagy a 1819-es telefonszámon elérhető NAV információs vonalán kérhető.


A számlázó modulnak szüksége lesz az úgynevezett technikai felhasználó és a hozzá tartozó jelszó valamint az XML fájlok kulcsainak létrehozására és megadására ahhoz, hogy a szoftver képes legyen automatikusan beküldeni a szükséges adatokat a NAV rendszerébe. A technikai felhasználó és a további szükséges adatok létrehozásában szintén segítségünkre lesz a fentebb található link, illetve videó.


A regisztrációt és technikai felhasználó létrehozását követően lesz lehetőségünk a Vaslap 2 programban megadni az adatszolgáltatáshoz szükséges adatokat, melyek a "Beállítások" modul "NAV Online Számla" fülén találunk.A felületen megadott adatokat a program automatikusan eltárolja, ezért nincs szükség külön "Mentés" gombra.
Az itt megadott adatokkal fogja a Vaslap 2 program elküldeni a NAV Online Számla rendszerébe azokat a számlákat, melyek a megfelelnek a beküldési feltételeknek.
Amennyiben ezen a felületen elgépelünk valamit, akkor a kommunikációs ablakban az "ERROR" eredményt kapjuk "Helytelen autentikációs adatok" üzenettel.A Vaslap 2 szoftver és a NAV rendszere között zajló kommunikációt a fent látható "NAV - Online Számla - Kommunikációs folyamat" ablakban követhetjük nyomon, mely önmagától be is záródik, ha minden folyamat sikeresen lefutott.
Amennyiben a kommunikációs folyamatban hiba lép fel, illetve a NAV rendszere hibát jelez a beküldött adatokkal kapcsolatban, akkor ez ablak továbbra is megnyitva marad és tájékoztat minket a hibáról. Ebben az esetben a "Bezár" gomb megnyomásával van lehetőség a kommunikációs ablak bezárására.


A "Számlák naplója" modulban található táblázatunk is bővül néhány új mezővel, melyek információt adnak az adott számla NAV felé történő bejelentéséről, illetve a NAV-tól kapott válaszüzenetekről. 

Az információkat tartalmazó oszlopok alapértelmezetten a táblázat jobb szélén találhatóak.Egy adott számla kézi beküldésére a "Küldés a NAV-nak" gomb ad lehetőséget, melyet közvetlenül a táblázat fölött, jobb oldalon találunk.

Ugyan itt helyeztük el az adott számlára vonatkozó státusz lekérdező gombot is.

Mivel a NAV Online Számla rendszere - bár a beküldött adatok validálását azonnal elvégzi és hiba esetén értesít minket a problémáról - magát a beküldött adatok feldolgozását csak később kezdi meg, ezért a "Státusz a NAV-nál?" gomb ad lehetőséget egy adott számla állapotának lekérdezésére.


Amennyiben a fentebb írt beküldésre és állapot lekérdezésére szolgáló gombok megnyomásakor a "Hiányzó NAV kommunikációs modul" hibaüzenetet kapja egy felugró ablakban, úgy kérjük töltse le és telepítse a "Vaslap - NAV kommunikációs modult" melyet a "Letöltések" menüpont alatt találhat meg.

 

Amennyiben a Vaslap 2 szoftver NAV - Online Számla moduljával, illetve annak beállításaival kapcsolatban kérdése lenne, keresse munkatársunkat a "Kapcsolat" menüpontban található elérhetőségek egyikén.
 

Kérjük legyen tekintettel a nagyszámú telefonos megkeresésre, melyből adódóan a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell számítani!

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!