Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

NAV tájékoztató a koncessziós fémkereskedelmi engedélyekről

Tisztelt Partnereink !


Az alábbi linken olvasható a NAV tájékoztatója a koncessziós fémkereskedelmi engedélyeztetésről.


A fémkereskedelmi szabályok változása - Nemzeti Adó- és Vámhivatal (gov.hu)


A változások legfontosabb szabályai:


A 2023. július 1-jén hatályos fémkereskedelmi engedéllyel és koncesszori alvállalkozói szerződéssel rendelkező személy a koncesszori fémkereskedelmi tevékenységet meg kívánja kezdeni, a koncesszori fémkereskedelmi engedély iránti kérelmét 2023. július 20-ig be kell nyújtania a fémkereskedelmi hatósághoz.


A fémkereskedelmi hatóság a benyújtott kérelmet – az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény szerinti határidőkre vonatkozó szabályoktól eltérően – legkésőbb 2023. szeptember 15-ig bírálja el. A 2023. július 1. napját megelőzően kiadott és hatályos koncesszori fémkereskedelmi engedélyhez kapcsolódó joghatások 2023. július 1. napján állnak be.


A kérelmet benyújtó személy – a koncesszori fémkereskedelmi engedélyesre vonatkozó rendelkezések betartásával – a koncesszori fémkereskedelmi engedély hiányában is végezhet koncesszori fémkereskedelmi tevékenységet a fémkereskedelmi hatóság által kiállított engedély kiadásának vagy a kérelem elutasításának időpontjáig, de legkésőbb 2023. szeptember 15-ig.


Az a fémkereskedő, aki 2023. július 1-jén rendelkezik hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység hatálya alá tartozó hulladékkal, e hulladékot – a hulladékról szóló törvény rendelkezéseitől eltérően – 2023. december 31-ig fémkereskedő, illetve fémkereskedelmi engedélyköteles anyag hasznosítását végző személy részére is értékesítheti, aki azt megvásárolhatja, felvásárolhatja.

(forrás: 245/2023. (VI. 22.) Korm. rendelet 8 § )

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!