Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Koncessziós fémkereskedelmi szabályok változása

A 2023. július 1 "koncessziós dátum" után jönnek a jogszabály változások vagy azok értelmezései. Napokkal az indulás után derülnek ki azok a részletek, amelyekre az egész ország kíváncsi lett volna már hónapokkal ezelőtt. 


Talán ezek a legfontosabb tudnivalók ma (2023.07.04-én):


 • Külön engedélyszámot fog kiadni a NAV a fémkereskedőknek a koncesszori engedélyre, melyeket betétlap szinten fog kiosztani, hasonlóan, mint több telephely esetén. (Külön tárolóhelyeket kell kialakítani a "saját" és a "MOHU" anyagokhoz, de ezek lehetnek ugyanazon telephelyen. Azt még nem lehet tudni, hogy a gyakorlatban hogy kérik a tárolók kialakítását. Teljes leválasztással vagy csak jelöléssel.) 
   
 • A nyilvántartás módjára még nincs egységes, országos elképzelés. Minden megyében másként értelmezi a NAV a nyilvántartási kötelezettséget. Van ahol egy, van ahol több rendszerben képzelik az adattárolást.
   
  (A Vaslap program tudja a több engedélyszámos, több tárolóhleyes, elkülönített nyilvántartást. Ezen felül a bevételezett anyagok EWC kód, VTSZ szám és fajkód szerint is lekérdezhetők, melyből megállapítható,hogy melyik anyagot vette át a fémkereskedő "saját" vagy"MOHU" részre. Egyelőre úgy látjuk, hogy a Vaslap jelenlegi verziója képes kezelni az elkülönített készletet.)
   
 • A koncessziós telephelyre külön kell biztosítékot nyújtani és ugyanúgy meg kell felelni a 2023-ban (is) módosított Fémtörvény nyilvántartás vezetésére vonatkozó szabályoknak. 

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!