Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

MOHU adminisztrációs terhek és a hibázási lehetőségek csökkentése

Az adminisztrációs teher többszörösére nőtt, és a hibázási lehetőség is megsokszorozódott a koncessziós telephelyek elindulásával.

A Vételi Jegy fémkereskedelmi engedélyszámhoz van kötve. Jelen jogszabályok szerint külön lapra kell bevételezni a piaci anyagokat és a koncessziós anyagokat. Sajnos a napi jelentésben is külön kell jelenteni a két fémker.engedélyhez kapcsolódó anyagmozgásokat. Ezek miatt – jelen állás szerint – nem tehetjük meg, hogy ugyanazon a bizonylaton szerepeljenek a két különböző engedélyhez (azaz: telephelyhez) kötött tételek sorai.

 

Hogyan fog segíteni a Vaslap program az adminisztrációs terhek és a hibázási lehetőségek csökkentésében?


  • A programban életbe léptetjük a tárolóhelyek anyag jellemzőit. Így a program – a bevételezéskor – automatikusan el tudja dönteni, hogy melyik cikket, melyik tárolóra fogják lerakni. (Ha olyan cikket választanak, amelyhez nincs tároló megadva az adott telephelyen, akkor pirosodni fog a tétel sora. Pl. akkor is pirosodni fog, ha piaci tárolóhelyre egy akkumulátoros cikket akarnak betenni, mert nem fog hozzá találni tárolót a program.)

  • A cikktörzset kiegészítjük egy új mezővel, ahol be lehet állítani, hogy melyik cikknek mi legyen az alapértelmezett fajkódja. Tehát nem fordul majd elő, hogy véletlenül háztartási hulladéknak jelölnek egy alumínium italos dobozt.

  • Lehetőséget adunk, hogy nulla forintos áron is bevételezhessenek, annak ellenére, hogy az ÁNYK F02-es nyomtatványa ezt jelen pillanatban még tiltja. (Erre azért lett szükség, mert a MOHU ár táblázata szerint nulla Forintért kell - vagy lehet - bevételezni néhány fajkódot, pl. a komplett járművet.)

  • A MOHU napi adatbeküldéséhez készítünk egy “MOHU adatszolgáltatás” felületet a Vaslap programba, a NAV jelentéshez hasonlóan. Így több órát takaríthatnak meg azzal, hogy a nap végén nem kell begépelni a MOHU weboldalára a bevételeiket, mert a Vaslap program ki fogja tölteni a MOHU oldaláról letölthető "Adatbetöltő Excel táblázatot".
(A programot folyamatosan bővítjük, de automata frissülésre még nem tudjuk kihelyezni az új verziót szeptemberben. Amennyiben szükségesnek érzi, hogy egy átmenetei - nem mindennel ellátott - verziót használjon, akkor keressen bennünket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!