Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Kinek készült a VasLap rendszer?

Az oldal azoknak a személyeknek és kisvállalkozásoknak készült,

  • akik hulladék felvásárlással, kereskedelemmel foglalkoznak,
  • akik környezetvédelmi szakértői tevékenységet folytatnak e témában,
  • illetve azon vállalkozások számára, melyek napi tevékenységét egyszerűsíthetjük e lehetőséggel

Folyamatábra

Eredetileg - 2009-ben - a programot csak a Környzetevédelmi Hatóság igényeihez és a Számviteli kötelezettségekhez igazítottuk, de az év végén életbelépő Fémtörvény miatt a rendszert átalakítjuk a Vám- és Pénzügyőrség, mint fémkereskedelmi hatóság részére szükséges nyilvántartáshoz is. Így egy valóban intergált, egyszerűen kezelhető és költséghatékony programot kínálunk.

Hogyan működik? Mire jó? Olvasson tovább...

Megoldásunk lényege egy Interneten alapuló adatbázis, amelyhez a résztvevők különböző jogosultságokkal férhetnek hozzá:

  • vaslap_sema_200A hulladék felvásárló telephelyen ("a bódéban") a programmal elkészíthetők a bevételi jegyek. Ez a felület igen egyszerűre lett kialakítva. Olyan kolléga is könnyen kezelheti, akinek még nem voltak számítógépes tapasztalatai, pl. itt szembesül először azzal, hogy a SHIFT gomb lenyomásával nagybetűket írhat. Az egér használata sem kötelező, mivel a bevételi ablakon a billentyűzet is elegendő (TAB, illetve ENTER gomb).
  • A hulladék felvásárló irodában, vagy akár tulajdonos otthonában a programban minden funkció elérhető, és a "bódéban" rögzített adatok is látszanak az Internetes adatbázis használatával.
  • A környezetvédelmi szakértő is bárhonnan elérheti ügyfeleinek adatait. (Amennyit ebből a tulajdonos megoszt számára.) Internet kapcsolat esetén on-line dolgozhatnak együtt. Ha a tulajdonos értékeket javít az adatbázisában, akkor az új adatok alapján a szakértő friss listákhoz juthat.
Mitől biztonságos a használat?
  • A program Internet nélkül is működik. Az alapfeladatokat ellátja, az adatokat (bevéteket, kiadásokat, átmiősítéseket, stb.) a helyi számítógépen tárolja, így akkor sem áll le az élet, ha hosszabb időre nincs Internet kapcsolat. Ekkor a napi jelentés leadásához nyomatsson egy listát és egy távoli - Internetettel rendelkező - számítógépen írja be az adatokat. Ha nem szeretne gépelni, akkor vigye át magát a számítógépet egy Internetes helyszínre, és ott végezze el az adatszolgáltatást és adatbázis-"szinkronizálást".
  • A modulokhoz (cikktörzs kezelőfelület, partnertörzs kezelő, készlet kezelés, bevételezési felület, stb.) jogosultságokat oszthat ki a tulajdonos.
  • A felhasználói csoportokhoz (adminisztrátor, szakértő, stb.) külön-külön beírásimódosítási és törlési jogokat adhat a tulajdonos.
  • Az Internetes adatbázis adat-szinkronizációs szolgálatot tesz a vállalkozás számítógépei között, így a helyi számítógépe megsérülésétől megóvja az adatokat. Ha egy vagy több számítógépet használ, és az ezeken keletkező új adatokat "szinkronizálja" a szerverrel, akkor nem veszhetnek el az adatai.
Hogyan könnyíti meg a munkát a program?
  • Nem kell kézzel írni a bevét jegyeket, és a szállítóleveleket
  • Új árak bevitele esetén nem kell minden cikket egyenként átárazni, mert cikk- (hulladék-) csoportosan megtehető
  • Az árak dátumfüggőek, így előre megadhatók a holnapi, holnaputáni, stb. árak (ezek gyorsan javíthatók, ha szükséges, mivel a program a már betöltött árak dátumait javítja, aszerint ami a legújabb információ)
  • Nem kell egy új táblázatba, programba berögzíteni a dokumentumok tételeit
  • A partnertörzs figyelmeztet, ha egy régi kuncsatunk igazolványa már lejárt
  • A előkezelés vagy átminősítés egyik anyagféleségből a másikba lényegesen egyszerűbb, mint papíron vagy táblázatban, mivel a program a készlet alapján pontosan tudja, hogy melyik nap, mekkora készletből lehet egyik anyagból másikat kiszedni
  • Működtethetjünk a programot hídmérleges vagy "mázsálós" megoldással, azaz kétszeri vagy egyszeri súlybeírással
  • A KSH kódok szerinti listázás olyan egyszerű, mint a cikkcsoportos listázás
  • Nem kell a környezetvédelmi szakértőnek elutazni a papír tömegért
  • Nem kell a környezetvédelmi szakértőnek újra bevinni az adatokat egy másik rendszerbe, és számításokat végeznie
Hogyan válhat Ön is az oldal, illetve program használójává?

vaslap_bevk80Amennyiben úgy érzi, hogy segítségére lehetünk, akkor csak regisztrálja magát az oldalon a megfelelő kategória kiválasztásával. Csak olyan személyek és cégek jelentkezését fogadjuk, melyek a hulladékgazdálkodási folyamatban érintettek.

Amennyiben Önnek részletes kérdései vannak, vagy szeretne személyesen beszélni kollégánkkal, kérjük írjon e-mailt az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, vagy telefonáljon a "Kapcsolat" menüpont alatt látható telefonszámra. Ide kattintva tájékozódhat aktuális árainkról.

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!