Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

A NAV újabb engedély nélküli méh telepeket számolt fel

Már nem először és valószínű nem is utoljára számolt fel engedély nélkül működő fémtelepeket a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). Az illegális kémkereskedők azonban nem rettennek el, mindig akad valaki, aki megkockáztatja kijátszani a pénzügyőrök figyelmét, noha hosszú távon ez a legtöbb esetben nem sikerül.

 

Így esett meg ez azzal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei teleppel is, ami csupán két napig tudott engedély nélkül működni. Egy, még augusztusban történt rutinellenőrzés során a NAV mintegy három tonna vagyes fémhulladékot, alumíniumot, sárga-és vörösrezet, illetve vasat foglalt le. Miként Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte, a méh telep a megnyitást követően mindössze két napig működött. A telep üzemeltetői alapos gondossággal jártak el, ahogy ügyleteiket mindig egy füzetbe jegyezték, a fémet leadóknak pedig minden esetben nyugtát adtak. A bírság akár több millió forint is lehet, az ügyben engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység miatt indult eljárás. (forrás: http://hvg.hu/itthon/20110820_illegalis_femkereskedok )

 

Az a győri fémkereskedő sincs könnyebb helyzetben, akit a pénzügyőrség nemrég 1,6 milliárd forintos bírsággal sújtott. A vállalkozás fémkereskedelmi engedély iránti kérelmét a Győr megyei igazgatóság még áprilisban jogerősen elutasította, mert az a fémytörvényben meghatározott feltételeknek nem felelt meg. Az utólagos ellenőrzések folyamán azonban kiderült, hogy a határozat ellenére a vállalkozó tovább folytatta a telep illegális üzemeltetését, és több mint 300 millió forint piaci értékű fémkereskedelmi anyagot értékesített. A bírság összegeként az engedély nélkül eladott anyag piaci értékének az ötszörösét szabták ki, azaz leaglább 1,6 milliárd forintot. A bírság kiszabásával egyidejűleg a vállalkozás bankszámláival, ingatlanjaival kapcsolatban a pénzügyőri igazgatóság biztosítási intézkedéseket tett. (forrás: http://www.168ora.hu/buxa/brutalis-birsagot-kapott-egy-femkereskedo-80132.html)

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!