Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Megszűnik a 6 napos tárolási kötelezettség

2013-ban, az új Fémtörvény hatályba lépésekor - információink szerint - meg fog szűnni a fémkereskedők által átvett anyagok hat napos tárolási kényszere. Néhány fém vagy néhány jellemzővel bíró tárgy (pl. csatornafedél, vasúti sín) csak engedéllyel lesz eladható, vagy - ahogy hallottuk - három napos tárolási kötelezettség fog rá vonatkozni. A legtöbb anyagot azonban úgy lehet majd kezelni, mintha céges vásárlásból származna, tehát nem kell 6 napig tárolni.

 

A 2010-ben életbe lépett jogszabályok szerint a lakosságtól átvett fémhulladékot a fémkereskedő köteles volt 6 napig tárolni a telephelyén. Mivel az átvett hulladék fémeket tételesen jelenteni kellett a hatóság felé, ezáltal a NAV munkatársainak és a rendőrségnek lehetősége nyílt arra, hogy a bejelentést követő 6 nap során utána járjon egy-egy tétel eredetének.

 

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy cikkünk megírásakor még nincs a kezünkben a törvénytervezet, így csak a NAV vezető munkatársainak az előadásaiban hallhatjuk a várható változásokat. A fémkereskedelem várható jogszabályi változásairól előző cikkünkben olvashatott bővebben.

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!