Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Az "éles" adatbázis nem tesztelésre való

A bevitt anyagmozgások nem törölhetők!
Cikkünk a pénzügyőr ellenőröknek szól.

A legtöbb megyében a fémkereskedőkhöz ellátogató pénzügyőrök tudják, hogy az „éles” adatbázisban való próba folyamatok nem lesznek eltávolíthatók a vállalkozás adatbázisából, ezért a teszt tartalommal vizsgálják meg a Vaslap programot. Néhány megyében viszont helytelenül értelmezik a program és az adatbázis fogálmát, és tévesen úgy gondolják, hogy „egy teszt programot ők nem fogadhatnak el”...

Bővebben...

Köszönjük az adatvédelmi biztos közbenjárását

Dr. Jóri András adatvédelmi biztosA vaslap.hu szerkesztője, a Lemonnut Számítástechnikai Szolgáltató Bt. ügyvezetője - 2010. januárjában - levélben kereste meg az adatvédelmi biztost a fémkereskedők igazolványmásolási kötelezettségének ügyében.

Az általunk is benyújtott beadvány eredményeként megszületett rendeletmódosítást – a „fénymásolási” kötelezettség megszűntetéséről – már Önök is megismerhették a Magyar Közlönyből, vagy az előző cikkünkből.

Bővebben...

Nem kell másolni az igazolványt

Nem kell fénymásolni az igazolványokat!A Sio-Excise Irodától kaptuk a hírt, hogy a Fémtörvény végrehajtási rendelete módosításra került, többek közt az igazolványok másolását illetően.
A Magyar Közlönyből kiemelt jogszabályt cikkünkben olvashatják...

Bővebben...

Vaslap program oktatások

Újabb oktatásokat szervezünk a Vaslap program használatával kapcsolatosan. A több órás bemutatón elmondjuk, illetve kivetítőn bemutatjuk a rendszer használatának lehetőségeit és kitérünk az Önök által – helyszínen feltett – kérdésekre is.

A teremben minden résztvevő számítógéphez ülhet, és néhány alapvető adatbeviteli lehetőséggel ismerkedhet meg.

Bővebben...

Biztonsági Intézkedések

A védelmet garantáljukTudomásunkra jutott, hogy bizonyos szervezetek igyekeznek elbizonytalanítani Önöket a rendszerünkkel szemben. (A miértekre nem keressük a választ, hiszen azt Önök is gondolják...) Mivel „nem találtak fogást” a rendszerünkön, így megpróbálják annak egyik erényét negatív színben feltűntetni. A cikkünkben ezt a kérdést fejtjük ki.

Bővebben...

Az engedélyt megkaptuk

Elfogadva
2010. március első felében rendszerünk több helyen elfogadásra került az országban. A Vám- és Pénzügyőrség ellenőrei megvizsgálták a Vaslap program működését, és a jogszabályok szerint rendben találták mind a nyilvántartó, mind az adatszolgáltató feladatok ellátását.

Bővebben...

Mire várnak a programfejlesztők?

ProgramfejlesztésekIgen sokan választották már a Vaslap programot a nyilvántartásuk vezetésére. A Kedves Megrendelőink közül többen tették fel a kérdést, hogy mikor adjuk ki a végleges programverziót?
Weboldalunk több ezres látogatottsága arra enged következtetni, hogy látogatóink nemcsak a megrendelőinkből állnak, ezért ez a cikkünk a versenytársaink mellet is szól,

Bővebben...

2007-től 2010-ig

A TV2 felvételei alapján

Sok véleményt hallottunk arról, hogy miért, kiknek az érdekéből jött létre a Fémtörvény. Egyesek szerint néhány gazdasági társaság okolható a helyzetért, mások szerint a kisvállalkozások ellehetetlenítése volt a cél. Talán 2010. márciusában már nem így gondolják. Úgy tűnik, hogy senki sem fog gazdasági előnyhöz jutni ezzel a törvénnyel és a végrehajtási rendeletével. 

Bővebben...

A VPOP hírei (március elején)

Kinek kell engedély?Cikkünkben röviden, egyszerűen szeretnénk átadni Önöknek a – január óta várt – VPOP állásfoglalásokat. A teljes, javított (2010/4 márc. 5.) Fémkereskedelmi Hírlevél a VPOP honlapjáról letölthető.

Egyes vállalkozások (pl. fuvarozók) számára jó hírekkel, más vállalkozások (pl. bontók) számára rossz hírekkel szolgálhatunk.

Bővebben...

Letölthető a bemutató verzió

Bemutató ProgramA Vaslap program bemutató verziója letölthető. Regisztráció sem a letöltéshez, sem a programmal való ismerkedéshez nem szükséges.

A bemutató program csökkentett funkcionalitású. Néhány modult és bizonylatot inaktív állapotban találhatnak benne. A programot csak egyszer kell telepíteni, a frissítések a teszt verzió esetén is érvényesülni fognak. (Amikor a program egy új verziót talál az Interneten akkor felajánlja a frissítési lehetőséget.)

Bővebben...

A 2010. februári Fémes konferencia hírei

+ 1 hónap2010. február, az  „Iránytű..." konferencia tanulságai, hírei:

A konferencia egyik fő híre: Az engedély kérelem beadásának határidejét eltolták 2010. 04. 01-re. A gazdálkodók a kérelmük jogerős elbírálásáig a tevékenységüket - az átmeneti időszakban - fémkereskedelmi engedély nélkül is folytathatják.
(Az a fémkereskedő cég, amelyik 2009. 06. 29-én már működött, 2010. 04. 01-ig folytathatja tevékenységét engedély nélkül.)

Bővebben...

Iratminták partnereink részére

DokumentumcsomagFémkereskedők számára összeállított iratmintákat küldünk a szerződéssel rendelkező ügyfeleink e-mail címére.
(Kérjük azokat a megrendelőinket, akik faxon rendelték meg a rendszerünket, hogy a weboldalon is regisztráljanak az e-mail címük megadása végett!) 

A dokumentumcsomagot partnerünk, a SIO-EXCISE Vám és Jövedéki Szakértői Iroda állította össze, a következő tartalommal:

Bővebben...

Vaslap szerver nélkül?

felesleges_biztonsag_01Néhányan azzal a kéréssel fordultak a vaslap.hu csoportjához, hogy szeretnének egy különálló, saját szerveren üzemelő rendszert magukénak tudni, annak ellenére, hogy ezzel elveszítik - a rendszer által biztosított - több helyszínes működést. Hozzá kell tennünk azt, hogy egyikük sem kifogásolta a rendszerünk biztonságát, de - mint lehetőséget - nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt az opciót sem.

Azoknak a megrendelőinknek, akik a kiemelt biztonságú rendszer ellenére sem vállalják a távoli adattárolást, kialakítunk egy opcionális lehetőséget a helyi adattárolásra.

Bővebben...

Felhasználói Leírás letölthető

Felhasználói LeírásA Vaslap program elérhetőségét megelőzi a Felhasználói Leírás letölthetősége. 

Mivel az engedély benyújtásához szükség van a használni kívánt program ismertetőjére, ezért - idő előtt - kiadjuk a leírásunk azon verzióját, amelyből a fontosabb információk kinyerhetők.

Bővebben...

Regisztráció Megnyílt

kezdunk_01A VPOP engedély mielőbbi kérelmezéséhez nyújtunk segítséget az előző heti cikkünkben foglaltak alapján, az Önökkel folytatott beszélgetések során kialakított folyamat szerint. Lépések:

  1. Regisztráció a weboldalunkon (cégnévvel, címmel, adószámmal)  
     
  2. A program felhasználói szerződését aláírva elküldjük az Ön címére (postán, egy napos átfutással)

Bővebben...

Engedély kérése már most!

beleferunk-e_jobb
Több fémkereskedő fordult már hozzánk azzal a kéréssel, hogy milyen módon lehetne - már most - beadni az engedélykérelmet, amelyben a vaslap programot jelölnék meg a nyilvántartásuk vezetésére, úgy, hogy a program még nincs készre jelentve.

Cikkünkben egy olyan lehetőséget kínálunk, amelyet az Önök javaslatása állítottunk össze.

Bővebben...

Tanácsadó "fogja a kezünket"

jovedeki_tanacsadoNincsenek magukra hagyva a fémkereskedők és a könyvelőik. Megtaláltuk azt a Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Irodát, amelyik a VPOP adminisztrációs feladatait leveheti az Ön válláról.

Az iroda szakértője, Fülöp Attila ny. pénzügyőr százados segítséget nyújt a Vám- és Pénzügyőrséggel kapcsolatos adminisztrációs feladatokban. Nem könnyű végrehajtani ezt az új feladatot még azoknak a vállalkozásoknak sem, akik évek óta gyakorolják e tevékenységüket.

Bővebben...

"Fémes" Konferencia - 2010. Január 14.

rendezveny2010. január 14-én, a Burbon Rendezvényházban részt vettünk a - HOE szervezésében álló - "Iránytű a Fémtörvényhez" című konferencián, melynek látogatottsága egyedülálló volt a fémkereskedői ágazatban. 

Azokat a részleteket emeltük ki, amelyek érinthetik az Ön vállalkozását is.

Bővebben az elhangzottakról...

Január első napjainak hírei

2010. január elején sikerült több kérdésünkre választ kapni a VPOP illetékes szakembereitől, melyet megosztunk Önnel:

Ki és hogyan fogja végezni a helyszíni ellenőrzést az engedély megadásához?

  • Elsőként a megyei irodáknál próbálkoztunk, de megtudtuk, hogy a regionális közponok a felelősek az engedély kérelmek átvizsgálásáért és elbírálásáért.
  • A VPOP Regionális Központjaitól fog ellátogatni az ellenőrző csoport a helyszínre, amikor is a végrehajtási rendeletben megfogalmazott kritériumok betartását nézik meg.

Bővebben...

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!